HALAMAN

Rabu, 10 September 2014

Truth Story

Hacker yang MENAKUTKAN!!!
**berhati-hatilah semua....

Kejadian ni, baru berlaku semalam (fresh story k).
Al-kisahnya begini....
Salah seorang customer syarikat aku menerima email daripada company aku bertanyakan mengenai payment and ingin menukarkan no. akaun bank. Tapi kami sebenarnya langsung tidak mengetahui tentang kewujudan email tersebut. Di folder sent mail pun tiada record kami menghantar email tu.. Scary bukan??? Alhamdulillah, customer aku tu beritahu sebab dia rasa pelik, kalau dia diam ja, mampus! Bayangkan kalau dia percaya bulat-bulat ja email tu.. How??? 

Ayat email tu lebih kurang macam ni.... 

"Hello, 

I want to hold the project until you made a payment. I also want to change the bank account. I will inform you later.

Thank you."

Email hacker ni simple and tanpa nama. Then, jelas-jelas nak duit. Huhuhu......
Menakutkan bukan? Seramnya.....!!!.










2 ulasan:

budak

sekarang macam2 cara orang nak buat jahat. scary betol.

Badariah

Tq sebab komen :-) Hopefully not happen again. Seriously terkejut sangat2.

Catat Ulasan