HALAMAN

Rabu, 10 September 2014

Truth Story

Hacker yang MENAKUTKAN!!!
**berhati-hatilah semua....

Kejadian ni, baru berlaku semalam (fresh story k).
Al-kisahnya begini....
Salah seorang customer syarikat aku menerima email daripada company aku bertanyakan mengenai payment and ingin menukarkan no. akaun bank. Tapi kami sebenarnya langsung tidak mengetahui tentang kewujudan email tersebut. Di folder sent mail pun tiada record kami menghantar email tu.. Scary bukan??? Alhamdulillah, customer aku tu beritahu sebab dia rasa pelik, kalau dia diam ja, mampus! Bayangkan kalau dia percaya bulat-bulat ja email tu.. How??? 

Ayat email tu lebih kurang macam ni.... 

"Hello, 

I want to hold the project until you made a payment. I also want to change the bank account. I will inform you later.

Thank you."

Email hacker ni simple and tanpa nama. Then, jelas-jelas nak duit. Huhuhu......
Menakutkan bukan? Seramnya.....!!!.










Sabtu, 6 September 2014

Hijrahku

Delete Account Facebook

Aku sebenarnya dah lama tak beminat dengan facebook. Asyik tertangguh nak delete sebab teringin nak berbisnes online, tapi sampai sekarang tetap tak cukup idea bernas lagi, hehehee.. kosong.. kosong... kosong... (oppss, tiba-tiba nyanyi lagu Najwa Latif pulak).

Good bye... muka buku.... eeleeh, tak sedih pun, suka ja :-)


Korang semua macam mana.. Seronok sangat ke mengadap facebook berjam-jam.. Ish.. pelik betul aku, sebab rugi masa ja. Bagi aku, 24 jam sehari sekejap sangat... Kejap-kejap dah tengahari, kejap-kejap petang, eh.. dah pukul 6.00 petang (cepat-cepat cabut balik, hehehe..) Bila tidur, tetiba hari dah siang pulak (kelam kabut pergi kerja, hahaha..) So, dah jelas-jelas masa cepat sangat berlalu, jadi kita wajib manfaatkan masa sepenuhnya... 

Jumaat, 5 September 2014

Hari Bersejarah

Reunion Generasi Allahyarham Hj. Abdul Hamid & Hjh. Zawiyah

Banner reunion

Tarikh  : 30 - 31 August 2014
Lokasi : Kuala Gula Santuary Resort
Mood  : Happy - Shy - Embarrassing - Sad + Hot - Sleepy

Apa perasaan korang kalau berjumpa sanak saudara yang jauh & dekat (ada yang tak kenal langsung) dalam satu majlis khas macam ni? Suka @ sebaliknya?? Jawab.. jawab... Majoriti kat situ aku tak kenal & diorang pun tak pernah tengok aku, so sad :-(
Tapi tak kisah la, bagi aku best jugak walaupun kurang sempurna.

Summary Event 
2.00 - 4.30 pm 
Pendaftaran (aku & family sampai dalam pukul 3.00 petang)
5.15 pm          
Sukaneka ,boling kelapa, sambut belon air & meniup belon.
Aku ni pernah sekali ja main boling & majority masuk longkang ja. hehe.. Cuba korang bayangkan aku main boling kelapa. (100% gelak pecah perut sebab aku baling kepala guna dua-dua belah tangan, hahaha..)
7.30 - 9.00 pm
Solat Maghrib, bacaan yassin & solat Isyak berjemaah.
9.00 pm
Makan malam.
Aku datang agak lewat, jadi ada makanan dah nak habis. Tapi ayam masak merah memang sedap. Rasa nak minta resepi ja kat catering tu, hehehe..
9.45 pm
Berkumpul di dewan (duduk bersila, sempoi kan...)


Sebahagian daripada ahli yang hadir